Så gör du nyttig frukost hemma på två minuter

Det är inte alltid lätt att hitta inspiration tidigt på morgonen – något som kan resultera i att frukosten blir lidande eller uteblir helt. Här hittar du några tips på nyttiga frukostar som är klara på rekordtid.

Single post hero

En nyttig och god frukost är den perfekta starten på dagen. Förutom att du får energi så sätter det även tonen för de kommande timmarna. Det går faktiskt att unna sig en riktigt god måltid utan att kompromissa för mycket med den dyrbara tiden på morgonen.

Granola med färska bär

Varför inte göra en egen granola där du själv väljer vad som ska vara i? Här går det verkligen att variera innehållet med olika nyttiga nötter, frön och torkad frukt. Gör en stor sats som räcker i flera veckor – sedan har du en god frukost som inte ens tar en minut att fixa till.

Att hälla upp en skål hälsosam granola som du dessutom gjort själv ökar njutningen ännu mer. Ät den med yoghurt, färska bär eller skivad frukt.

Proteingröt med topping

Det här är verkligen en höjdare för dig som rör på dig och behöver en näringsrik frukost på nolltid. Den kommer färdig i portionspåsar och tar bara två minuter att tillaga. Gröten är en bra fiberkälla med lågt sockerinnehåll, innehåller 22 procent protein och passar perfekt tillsammans med lite kall mjölk och en klick jordnötssmör.

Smoothie på ett kick

Smoothien är ett bra alternativ för dig som varken har tid eller lust att fixa frukost på morgonkvisten. Släng då bara i frukt och bär du tycker om tillsammans med lite vatten, juice eller sockerfri yoghurt i en mixer och du har ett bra morgonmål.

Tips: Gör smoothien mer rik på näring och fibrer genom att hälla i pulvret till proteingröten. Så enkelt att få en god och hälsosam frukost på bara ett par minuter.

Smörgås med avokado

Om du gillar lite tuggmotstånd på morgonen så är avokadomackan något för dig. Ta en skiva rågbröd, eller något annat grovt bröd, och skiva upp en halv avokado som pålägg. Strössla över lite chiliflakes och en nypa salt. Enkelt, gott och nyttigt!