Northbaze Group förvärvar Copter skärmskydd

I pressmeddelanden och finansnyheter kan vi läsa att Northbaze Group förvärvar Copter – Nordens ledande företag inom skärmskydd för mobila enheter. Northbaze Group AB (Publ.) (”Northbaze Group”) har ingått ett bindande avtal om att förvärva 100 % av aktierna i det svenska bolaget Copter AB och dess dotterbolag (”Copter”). Northbaze Group har en produktportfölj med olika varumärken inom mobiltillbehör. Köpeskillingen är 62 517 207 miljoner kronor, vilken finansieras genom en riktad kvittningsemission till Copters aktieägare.

Copters skärmskyd för mobiltelefoner, ipads och klockor säljs främst genom de stora återförsäljarna inom hemelektronik och via teleoperatörer.

Förvärvet av Copter tillför ett väletablerat varumärke inom mobilskärmsskydd. Copter grundades 2010 och är en ledande nordisk aktör inom skärmskyddsteknik för mobila enheter med över sju miljoner sålda skärmskydd. Copter har sitt huvudkontor i Kumla, Sverige. Copters skärmskydd kan köpas hos utvalda återförsäljare och i deras egen e-handel. Copter har egen tillverkning med produktionsanläggningar i Kumla, Sverige och Shenzhen, Kina.

Tillgång till avtalet är planerad till den 1 januari 2022 och från och med det datumet kommer Copters verksamhet att tas över av Northbaze Group. Utöver köpeskillingen tillkommer även en tilläggsköpeskilling baserad på EBITDA-resultatet för Copter 2022.

Övriga varumärken inom koncernen är Jays headphones, Krusell, Kavaj och Adiantes.