ALLT MATERIAL PÅ DENNA WEBBPLATS ÄR ANNONSER

Säg nej till djurshower

Ta avstånd från djurens lidande på din semester

- Simma med delfiner…
- Upplev öknen på dromedarens rygg…
- Bli fotograferad tillsammans med en apa som spelar positiv…

Det vimlar av lockande förslag som turister ofta frestas av. Många ser djur uppträda när de åker på semester utan att tänka på vad det innebär för djuren. Shower med vilda djur kan verka roligt och oskyldigt för åskådaren men livet är inte naturligt för vilda djur – varken på scenen eller bakom kulisserna. Till exempel får delfiner i fångenskap ofta magsår av stress, tigrar blir drogade och apor spärras in i burar. Djuren får betala med sina liv för en kort stunds turistunderhållning.

Resa etiskt
Lyckligtvis finns det en växande trend inom turismen och det är att resa etiskt. Fler och fler blir medvetna om djuren och deras välfärd och väljer därför att delta i aktiviteter som inte bidrar till att djur far illa.  Många vill hjälpa till att göra skillnad för djuren när de är utomlands. Man kan exempelvis arbeta med orangutanger på Borneo eller skydda sköldpaddsägg på den mexikanska kusten.

WSPA rekommenderar att man betraktar vilda djur i deras egen miljö. I nationalparker kan man följa djurens naturliga beteende till fots eller från en bil och havsdäggdjur som delfiner, späckhuggare och valar kan njutas både från land och på havssafarier.

Om vi vägrar att betala för attraktioner där djur lider så lägger vi press på underhållningsindustrin och turistbranschen och visar att vi vill ha bättre djurvälfärd. Och om de börjar ta sitt ansvar så bör detta på sikt resultera i bättre djurvälfärd.

Säg nej till djurshower!

 Följ WSPA på Facebook

 Följ WSPA på Twitter

Matematikern: Så väljer du vinnande lottonummer

Nu kan du förutse vinnande nummer med färgmall

Handla billig mat på nätet – 20-90% rabatt

Läs om dundersuccén som levererar till hela Sverige!

Kvinna hittade 12 miljoner – i sin handväska

Sade upp sig från jobbet och lade skilsmässan på is

Tandblekningen från USA – nu i Sverige!

White Strips ger ett bländande vitt leende på 2-7 dagar. Äntligen för hemmabruk!

Östrogendominans – orsak till ”mansbröst” och ”muffinmage”?

Succéprodukten från Norge med drygt 10 000 nya abonnenter under 2013, nu i Sverige. Prova för halva priset!

Tomt i plånboken? Gamla smycken kan göra dig rik

Så mycket pengar kan finnas i ditt eget hem

REAL Turmat – god och näringsrik mat på fem röda

Frystorkad kvalitetskost perfekt för fjällvandring, fisketur och jakt!

”Dagen efter studsade jag upp ur sängen”

Ronnie slapp knäoperationen tack vare magnesiumoljan

Lys upp med sommarens snyggaste vägglampor!

Ny utebelysning från Markslöjd lyser i mörkgrått

ALLT MATERIAL PÅ DENNA WEBBPLATS ÄR ANNONSER