ALLT MATERIAL PÅ DENNA WEBBPLATS ÄR ANNONSER

Säg nej till djurshower

Ta avstånd från djurens lidande på din semester

- Simma med delfiner…
- Upplev öknen på dromedarens rygg…
- Bli fotograferad tillsammans med en apa som spelar positiv…

Det vimlar av lockande förslag som turister ofta frestas av. Många ser djur uppträda när de åker på semester utan att tänka på vad det innebär för djuren. Shower med vilda djur kan verka roligt och oskyldigt för åskådaren men livet är inte naturligt för vilda djur – varken på scenen eller bakom kulisserna. Till exempel får delfiner i fångenskap ofta magsår av stress, tigrar blir drogade och apor spärras in i burar. Djuren får betala med sina liv för en kort stunds turistunderhållning.

Resa etiskt
Lyckligtvis finns det en växande trend inom turismen och det är att resa etiskt. Fler och fler blir medvetna om djuren och deras välfärd och väljer därför att delta i aktiviteter som inte bidrar till att djur far illa.  Många vill hjälpa till att göra skillnad för djuren när de är utomlands. Man kan exempelvis arbeta med orangutanger på Borneo eller skydda sköldpaddsägg på den mexikanska kusten.

WSPA rekommenderar att man betraktar vilda djur i deras egen miljö. I nationalparker kan man följa djurens naturliga beteende till fots eller från en bil och havsdäggdjur som delfiner, späckhuggare och valar kan njutas både från land och på havssafarier.

Om vi vägrar att betala för attraktioner där djur lider så lägger vi press på underhållningsindustrin och turistbranschen och visar att vi vill ha bättre djurvälfärd. Och om de börjar ta sitt ansvar så bör detta på sikt resultera i bättre djurvälfärd.

Säg nej till djurshower!

 Följ WSPA på Facebook

 Följ WSPA på Twitter

Du kan rädda Palestinas åsnor från grymt lidande

Brutna ben, djupa sår och parasiter hör till vardagen

”En obeskrivlig smärta lyser i björnarnas ögon”

Tusentals björnar ligger i fabriker och tappas på galla.

38 hundar dödas varje minut världen runt

Nu är det dags att stå upp för utsatta hundar i världen. Hjälp WSPA hjälpa!

Säg nej till djurshower

Ta avstånd från djurens lidande på din semester

Hjälp arbetsdjuren till en dräglig tillvaro

Djuren sliter utan mat, vatten och vila i timtal.

Hjälp till att rädda svårt plågade björnar

"Lemlästade björnar är så vidriga att titta på att de flesta vänder bort blicken."

ALLT MATERIAL PÅ DENNA WEBBPLATS ÄR ANNONSER